De ce aleg oamenii orgoliul?

  (text preluat) 

Încă de la începutul conștientizării mele, am simțit această stare ciudată de durere sufletească ca și cum atârnasem un bolovan de gâtul meu, dar de ce? Din cauza orgoliului. Una dintre marile greșeli ale omului este să aleagă, să-și adâncească orgoliul în interiorul sufletului său.

De ce devenim orgolioși? După o ceartă sau o discuție contradictorie, atunci când dorim să demonstrăm celuilalt că nu am greșit, orgoliul ne împinge să NU facem o acțiune benefică tuturor, deși este absolut normală și scurtează absolut timpul și energia consumată. Din cauza orgoliului, persoanele aleg să nu-și mai vorbească o perioadă lungă din timp, până când una dintre ele cedează și lasă de la ea.

Orgoliul îți limitează atât ființa cât și viitorul. Cum ar fi să alegi varianta cea mai ușoară de a te apropia mai ușor de persoanele din viața ta, chiar dacă ți-au greșit și consideri că meriți niște scuze pe care oricum nu le vei obține, să îți arunci mândria la gunoi și să le scrii chiar tu. Orice așteptare creează dezamăgire!

Superioritatea și inferioritatea sunt prietene cu orgoliul. Cât de ușor ne lăsăm influențați de emoții? Este important să ai o părere foarte bună despre tine în fiecare zi, dar să nu pici în capcana orgoliului și să pierzi anumite legături de prietenie, când ar fi fost foarte ușor să nu întrupezi niciun sentiment și să alegi cu ușurință calea cea mai ușoară.

Orgoliul o să încerce întotdeauna să te împiedice să ierți, să-ți exprimi sentimentele și emoțiile, să fii tu cu adevărat, să înveți să te cunoști și să evoluezi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rațiune sau Simțire

...

Nea profesoru' yoghinu